top of page
Web kleur 10cm breed.jpg

Concerten

Schubertdag op het ArtEZ Conservatorium

 

Franz Schubert heeft in zijn korte leven honderden prachtige liederen gecomponeerd. Bariton Jasper Schweppe en fortepianist Riko Fukuda hebben inmiddels ongeveer een derde van deze liederen opgenomen. Dit levert nieuwe inzichten op in de liederen van Schubert en de manier waarop ze in zijn tijd werden uitgevoerd.
Tijdens de Schubertdag op 15 april 2023 delen Schweppe en Fukuda hun kennis en ervaring met studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle in de vorm van een masterclass zang en fortepiano. De dag wordt afgesloten met een lezing van Edwin Beunk over de ontwikkeling van de fortepiano en een recital van Jasper Schweppe en Riko Fukuda onder de titel: ‘Schubert in de lente van zijn leven’.

De masterclass (vanaf 9:30 uur) is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Tickets voor de lezing en recital koopt u via deze link.

WhatsApp Image 2023-03-19 at 09.14.04.jpeg

Live-registraties

In 2020 hebben wij geen reguliere concerten kunnen programmeren. Daarom hebben wij een live-registraties laten maken van Die Schöne Müllerin en het Schwanengesang. Deze online concerten zijn gratis te bekijken op YouTube, maar een donatie aan Stichting Schubertiade wordt gewaardeerd. 

bottom of page