top of page
Web kleur 10cm breed.jpg

Komende concerten

Een historische Winterreise met Jasper Schweppe en Riko Fukuda

 

Al bijna 200 jaar weet Franz Schuberts liederencyclus Winterreise vele luisteraars te ontroeren. De 24 liederen over een mislukte liefde ademen een serene winterse rust. De ene prachtige metafoor na de andere komt voorbij als de zanger ons meeneemt op zijn wandeltocht. Van een knarsende windwijzer, langs sneeuwvlaktes waar zijn tranen de sneeuw doen smelten, langs drooggevallen riviertjes en uiteindelijk de stilte van een kerkhof en natuurlijk de iconische draailier-man in het laatste lied. 

Jasper Schweppe en Riko Fukuda voeren de Winterreise uit met een Weense fortepiano uit de tijd van Schubert. Hun veelgeprezen interpretatie van deze indrukwekkende cyclus is op zondag 4 december vanaf 11 uur te beluisteren in de Groote Sociëteit in Zwolle. Bestel hier uw tickets.

Winterreise 2022 met QR.jpg

Live-registraties

In 2020 hebben wij geen reguliere concerten kunnen programmeren. Daarom hebben wij een live-registraties laten maken van Die Schöne Müllerin en het Schwanengesang. Deze online concerten zijn gratis te bekijken op YouTube, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. In ruil daarvoor ontvangt u een digitaal programmaboek met liedteksten en achtergronden bij het concert.

bottom of page