top of page
Zoeken

Documentaire The Lost Sound

Stichting Schubertiade maakt voor haar opnamen van Schubertliederen gebruik van de originele negentiende-eeuwse fortepiano's uit de collectie van Edwin Beunk. Over het werk van restaurateur en verzamelaar Beunk is in 2015 een film gemaakt, die sinds kort online te bekijken is. Op het YouTubekanaal van de Edwin Beunk Fortepiano Collection zal binnenkort een nieuwe serie documentaire films over de piano's uit de collectie verschijnen. Bekijk hier de film The Lost Sound:

In de loods van de Belgische kunstenaar en pianoverzamelaar Peter van Heirseele (Herr Seele) ligt een wrak van een zeldzame fortepiano opgeslagen. De piano is in 1826 in Wenen gebouwd door Nanette Streicher. Als de piano wordt gekocht door een Zwitserse verzamelaar begint een periode van restauratie die anderhalf jaar in beslag neemt. Zal dit wrak ooit haar klank terugkrijgen? Onderwijl volgen we restaurateur en verzamelaar Edwin Beunk met piano's uit zijn collectie van Enschede naar Berlijn en van Salzburg naar Tokyo en ontdekken we wat het geluid van de fortepiano zo bijzonder maakt. Beroemde pianisten van over de hele wereld vertellen waarom ze zo van het geluid van de fortepiano houden.

Een film van Patrick Drijver (www.drijverfilms.nl). Met bijdragen van Yulianna Avdeeva, Kristian Bezuidenhout, Ronald Brautigam, Frans Brüggen, Rembrandt Frerichs Trio, Riko Fukuda, Robert Levin, Alexander Melnikov, Andreas Staier, Orkest van de Achttiende Eeuw, Freiburger Barockorchester en Amsterdam Sinfonietta.


148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page