top of page
Zoeken

Piano Tales: History of the early piano

Vandaag verschijnt op het YouTubekanaal van de Edwin Beunk Fortepiano Collection de eerste aflevering van de 11-delige documentaireserie Piano Tales over de geschiedenis van de piano.

Edwin Beunk is een internationaal geprezen restaurateur en verzamelaar van oude piano's. Hij begon zijn carrière in 1981, Johan Wennink, Carolien Dopheide en Katja Luthje kwamen er later bij. Decennialang werden zijn instrumenten gebruikt voor concerten en opnames.

In de loop van de tijd bleek dat er voor velen een nieuwe wereld openging als ze de collectie kwamen bekijken. Dat geldt voor zowel amateurspelers, studenten als professionals, en zelfs voor enkele wereldberoemde pianisten. Daarom besloot Edwin Beunk een aantal documentaire films te maken over de geschiedenis van de vroege piano, in samenwerking met filmmaker Patrick Drijver en pianiste Riko Fukuda.

De geschiedenis van de vroege piano is omvangrijk en gecompliceerd. Net als in de collectie van Edwin Beunk ligt de nadruk in deze korte films op wat de meeste belangrijke componisten in hun tijd kenden en speelden. In elke aflevering bespreken we de geschiedenis van een bepaald instrument. Riko Fukuda speelt toepasselijk repertoire uit die periode om te demonstreren. Het fascinerende verhaal van de vroege piano eindigt rond 1850.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page